Balog Anna

(Ló nélküli) coaching

COACHING - AHOGYAN ÉN LÁTOM ÉS AMIRE SZÁMÍTHATSZ

COACHING - AHOGYAN ÉN LÁTOM ÉS AMIRE SZÁMÍTHATSZ

„Mindenkiben sokkal, de sokkal több van annál, mint amiről tud és/vagy amit használ.”
Polgár Lili

A coaching egy olyan jövőorientált módszert jelent, amelyben az ügyfél számára legmegfelelőbb „megoldókulcsot” keressük.

Balog Anna life és business coach

A coaching egy olyan céltudatos folyamat, amely struktúrált, megoldásfókuszú beszélgetésekből áll, és arra inspirál, hogy a kliens lehető legjobbat hozza ki magából, a munkájából, az életéből.

A folyamat abban segít, hogy az ügyfél megtervezze a jövőjét, elérje a céljai, megvalósítsa az álmait, az azonban nem feladata– és ez fontos – feldolgozza a múltat, illetve túllendítsen azon.

A coach – mint egy jó sportedző – abban támogatja ügyfelét, hogy mozgósítsa belső erőforrásait, higgyen saját magában és megtalálja a céljához vezető utat.

A folyamat során főként azokkal képességekkel, erősségekkel dolgozunk, amelyekkel a kliens már rendelkezik.

De mit jelent nekem a coaching?

Nem, ez most nem a szakmai definíció lesz.
Nekem a coaching valami nagyon aktív, valami olyan, amiben vissza veszem az irányítást és a felelősséget az életemben, az életemért.
Egy olyan folyamat, ahol blokkok, elakadások oldódhatnak, ahol akadályokat pakolhatok el az útból, ahol észrevehetem, hogy a hegy talán nem is egy hegy, hanem egy kis domb.

Vagy azt, hogy megkerülhetem. De az is felfedezhetem, hogy felmászhatok a tetejére.

Onnan minden máshogyan néz ki.

Egy olyan folyamat, amiben megláthatom, hogy vannak lehetőségeim, ahol végre elkezdünk megoldásokat keresni, ahol kijelöljük a céljainkat, ahol visszaszerezhetjük a saját erőnket. Egy olyan lehetőség, amelynek során megtanulhatunk jobban megküzdeni a minket érő kihívásokkal, nehzéségekkel. És amikor végre újra tudjuk, hogy merre tovább, majd elkezdünk lépésről lépésre haladni egy boldogabb, teljesebb élet felé.

Hogy mentoromat idézzem:
„Ez egy „csinálós” műfaj, nem varázslat, de varázslatos.”

A coach a változást támogatja, a lépéseket azonban a kliensnek kell megtennie. Az ülések során lehetőség nyílik arra, hogy a kliens más szemszögből, más nézőpontból közelítse meg az adott témákat, észrevegye új lehetőségeket, utakat, majd ezek közül a számára legmegfelelőbb kiválasztásával kerüljön egyre közelebb a folyamat kezdetén kitűzött céljához. A közös munka során a radikális változások helyett a fenntartható, hossztávú, folyamatos eredményeket szeretnénk elérni.

A folyamatot megelőzően előzetes konzultációra kerül sor: ennek során megismerkedünk egymással, megbeszéljük, hogy a kliens mit szeretne elérni, mik a céljai. Ez az előzetes konzultáció ingyenes, körülbelül 20-30 percet vesz igénybe, történhet személyesen vagy online is. Az ügyfél ezt követően eldönti, hogy szeretne-e belevágni a velem való közös munkába.

Az üléseken a kérdezéstechnika mellett különböző, a coaching eszköztárából vett gyakorlatokkal is támogatom az ügyfelet, aki saját vállalásaival, saját cselekedeteivel ad lendületet és megvalósítást a folyamatnak.

Balog Anna

A coaching folyamat témái lehetnek például

fontos

A life coaching részét nem képezi sem gyógyítói, sem természetgyógyászati, sem pedig pszichoterápiás tevékenység, amelynek során mentálisan és fizikailag egészséges emberekkel dolgozunk, önismereti szinten.

“A coaching a nem pszichoterápiás tanácsadás, személyek támogatása és segítése az üzlet, a sport és a mindennapok területén. Elsőrangú munka egy személlyel, akit a változás folyamatában támogat.”
(Neurolingvisztikai Programozás Német Szövetsége).

 

 
 

Egyéni:

60 perces alkalom: 17.000 Ft.

Csoportos:

90 perces alkalom: 9.000 Ft/fő

(maximum 4 fő)

A teljes folyamat (5-6 alkalom) előrefizetése esetén 20% kedvezmény.

Cégeknek

Vezető- és csapatfejlesztés lovakkal

Magánszemélyeknek

Az élményalapú coaching lovakkal
Egyéni, páros, családi vagy kamasz programok

Lovasoknak

Lovas alapok és "Ismerd meg a lovad" foglalkozások

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

STRESSZMENTESÍTŐ TIPPEK

Kérem a stresszmentesítő leveleket és az AJÁNDÉK ötleteket a kiegyensúlyozott mindennapokért.

Nem küldök levélszemetet! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.