Barion Pixel

Balog Anna

Ich bin auf dem Weg.

Wer bin ich?

Egy nő, aki számtalan krízist megélt.
Egy nő, aki számtalanszor kezdte újra.
Egy nő, aki újra és újra felállt.
Egy nő, aki megtanulta, hogy ez a történet adja az erejét.
A bátorságát. A biztonságos és megtartó tér megteremtésének képességét.
Egy nő, aki tele van életerővel.
Egy nő, aki megtanulta, hogy lehet elfoglalt, pörgős, intenzív, feladatokkal és energiával tele.
Egy nő, aki meg tud pihenni, aki le tud lassulni, aki ki tud kapcsolni. Egy nő, aki megtanult kapcsolódni, önmagával és másokkal.
Egy nő, aki szereti a kihívásokat és szereti a megnyugvást.
Egy nő, aki sír, amikor szomorú és nevet, amikor boldog.
Egy nő, aki tudja, hogy az életben helye van a könnyűségnek és a nehézségnek is.
Egy nő, aki felismerte, hogy így tudja megteremteni az egyensúlyt és a stabilitást az életben.

Egy olyan világban szeretnék élni, ahol rendben van, nem tökéletesnek lenni.
Ahol nem kell mindig jól lenni, ahol nem kell mindig teljesíteni.
Ahol rendben van néha kimerülni és rendben van megpihenni.
Ahol rendben van sírni, amikor szomorú vagy és rendben van nevetni, amikor boldog vagy.

Megmutatni a nőknek, hogy a sok szerep, elvárás, teendő között, hogyan ne veszítsék el önmagukat, Megmutatni, hogyan lehetnek egyensúlyban, hogyan lehetnek stabilak, hogyan teremtsenek maguknak egy boldogabb, stresszmentesebb életet.

Nekem attól csillognak a sejtjeim, amikor látom az arcodon, hogy újra élettel, erővel és energiával vagy teli.

Küldetésemet a lovak iránt gyerekkorom óta érzett szerelem és az a tapasztalat tette teljessé, hogy ezek a különösen érzékeny állatok fantasztikus segítséget jelentenek az ember számára.

Miben tudok én a legjobban segíteni?

Miben tudok én a legjobban segíteni?

  • a kérdésekben
  • az érzékeny pontok körbe tapintásán, anélkül, hogy beletenyerelnék, de jelzem, hol van, amit az illető kerülget
  • felhívom a figyelmet arra, amire a lovak felhívják a figyelmet
  • a megállásban, a megérkezésben
  • a tudatos jelenlétben
  • abban, hogy ne a teljesítési kényszer irányítson
  • hogy úgy tud magad mutatni, amilyen vagy, ahogyan éppen érzed magad, anélkül, hogy állandóan azon filóznál, hogy akkor most mi is lenne a helyes válasz
  • a fókusz és az önbizalom megtalálásában
Szeretem a munkámat

Lóasszisztált önismereti tréning, life coaching

Balog Anna vagyok, egy lány, a "lovas nőci" lovakkal, egy szép helyen, ahol jó lenni.

Nő vagyok, anya vagyok, feleség vagyok, félig német-félig magyar, állattartó vagyok, tréner vagyok, coach vagyok, politológus-közgazdász, lovasedző vagyok. És még oly sok minden más. ,

Megtaláltam azt a „munkát”, amit nem is igazán érzek munkának. Amit szerelem csinálni, amitől csillognak a sejtjeim, amiért lelkes vagyok, amiben nagyon hiszek. Lóasszisztált önismereti tréningeket tartok, emellett pedig life coaching folyamatokat viszek.

Imádom azt, amit csinálok. Beszélgethetek emberekkel, együtt lehetek úgy a lovaimmal, hogy ezzel másokat támogatok, hogy ezáltal mások tanulnak magukról, hogy ezáltal mások is elindulhatnak abba az irányba, amelybe szeretnének. És ezáltal én is tanulok, fejlődök, nap mint nap.

Balog Anna life és business coach
Balog Anna és lovai

Gyerekkorom óta "csak" a lovak

Valójában nem tudom mikor kezdődött ez a különleges és nagyon kitartó vonzalom, ez a „lovas őrület”, ami kiskoromtól kezdve a mai napig kitart, annak ellenére, hogy a lovassportnak nem mindig a rózsás oldalát ismertem meg.

Fantasztikus lehetőség nyílt az életemben: a lovarda helyett saját házunk „kertjében” tarthatjuk a lovakat, ezáltal egy teljesen más dimenzió nyílt a kapcsolatunkban: az életem mindennapos részét képzik, valódi háziállatok ők így számomra, sokkal jobban ismerjük egymást, sokkal több időnk van így együtt, minden élethelyzetben együtt tudunk lenni.

A lovaglás mellett sokat foglalkozom a lovaimmal földről is, ilyenkor anélkül, hogy felülnék a hátukra, különféle gyakorlatokat végzünk, kihívásokat teljesítünk. Szeretek velük minél több időt tölteni, szeretek velük lenni.

Egy ideje már éreztem, hogy a „hagyományosnak” mondott képzési módszerek valahogy nem állnak hozzám, így igazi felüdülést jelent, hogy most már tudom: lehet, szabad máshogy is. Szívből. Ösztönből.

Középiskolás koromban pszichológiára készültem, később másfelé sodort az élet, de nyitottságom, az emberekkel való kapcsolódás fontossága az egész életemet végig kísérte, azért is, mert a családom egy része – több generációk óta – emberek segítésével, támogatásával foglalkozik.

Kapcsolati háló és vágy a biztonságra

A családom sorozatos költözései miatt hamar nyitottá, kezdeményezővé és elfogadóvá váltam. Ez a sok váltás az országok,iskolák, közösségek között eközben felerősítette a vágyat egy stabil, állandó hely iránt, ahol biztonságban lehetek, ahol töltődhetek, ahol fellélegezhetek, ahol jól érezhetem magam és ahol önmagam lehetek.

Ez a hely számomra és egyre több, hozzám érkező ember számára, itt Hárskúton, a Bakonyban, távol a zajtól, a pörgéstől „teremtődött“ meg.

Mindig is sok barátom volt, gyorsan és mélyen tudtam kapcsolódni…(erre persze valamilyen szinten az élet kényszerített…).
Így miután elkezdtem aktívan foglalkozni önismerettel, önmagam megismerésével, elfogadásával, hamar jött az a felismerés, hogy én valójában szeretnék segíteni az embereknek abban, hogy ők is boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhessenek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, hogy könnyebben eljussanak a vágyott céljaikig.

 

Coaching tanulmányaim során, egy gyakorlat részeként meg kellett határozni önmagam.
Tisztán emlékszem: hosszú percekig csak tűnődtem a gép előtt, egy idő után kezdtem mérges lenni a feladatra, majd kinéztem az ablakon és ott álltak a lovaim, éppen szembe nézve velem.

Tudtam, hogy létezik lóasszisztált coaching, tréning, olyan élményalapú tanulás, amelyben lovak vesznek részt, de arra valahogy soha nem gondoltam, hogy én is foglalkozhatnék ezzel. Ezen a napon – éppen hétágra sütött a nap – megérkezett a válasz: Anna, ez lesz a Te utad. Ez vagy Te.

Ezt követően minden gyorsan ment: a „megfelelő” mentor felkeresése, a módszer elsajátítása, az azóta is tartó tanulás, tudásbővítés, a gyakorlás, és aztán az „éles munka”, ami sokkal kevésbé éles, mint szelíd és sokkal kevéséb munka, mint hivatás.
Ez a munka, ez a hivatás azóta is, nap, mint nap, mutatja meg azt, hogy valóban jó úton járok: számtalan csoda, változás, megkönnyebbülés, álmok megvalósulása (az enyém is ;-)) kíséri az utamat.

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

végzettségeim

• vállalati belső és vezetői coach, Budapest Corvinus Egyetem
• lóasszisztált önismereti tréner, Natívmethod Mentoring Program
• tréner, life & business coach, team és csoportos coach, VucaConsulting Bt./Laurus Fejlesztő Intézet
• lovassportedző
• politológus-közgazdász, Budapest Corvinus Egyetem
• közgazdász idegenforgalom és szálloda szakon, Pannon Egyetem
• Nyelvtudás: német (anyanyelvi szint), angol (szakmai középfok)

Rólam mondták...

Köszönöm a közös munkánkat, a jó érzéseket…

Medienauftritte, Interviews mit mir

Az alábbi linkeken megtekintheted a médiában, blogokon való megjelenéseinket:

Erlebnisse, Spaß mit Pferden

Mit Hilfe von Übungen mit Pferden können wir aus dem Alltag ausbrechen, aus jenen Situationen, in denen wir „den Wald vor lauter Bäumen nicht mehr sehen“, eine neue Sichtweise entdecken und kennenlernen.

Wirst du es versuchen?

Einen Termin machen!

Select your currency
HUF Ungarischer Forint
EUR Euro