Balog Anna

Élményalapú coaching lovakkal

Programok Kamaszoknak

A tapasztalattól az ember bölcsebb lesz...

A kamaszévek mind a szülők, mind az érintett gyermek számára kihívásokkal teli időszakot jelentenek. A felnőtté válás folyamata, a szülőkről való leválás, a kortársakkal való kapcsolódás, az első szerelem és az ezzel járó szerelmi bánat megélés, a pályaválasztás, továbbtanulás kérdései – mind olyan témák, amelyek ennek a többé-kevésbé viharos időszak fontos részei, állomásai.

A lovakkal való közös munkában a kamasz gyermek megnyílhat, ítélet- és ítélkezésmentes teret kap, amelyben könnyebben megnyílhat, megmutatkozhat.

Ebben a változásokkal teli korszakban a lovakkal való kapcsolódás, élmény erősítheti az önbizalmat is, ami ebben az időszakban különösen fontos.

Az élményalapú coaching lovakkal – legyen szó egyéni, páros, családi vagy kamasz részvételével megvalósuló alkalmakról – lehetőséget nyújt a felismerésre, új nézőpontok kialakítására, a továbbhaladásra vagy éppen megerősítésre.

A lovak őszinteségükkel, ítéletmentességükkel és jelenlétükkel támogatnak, megmutatnak és egyben töltenek fel minket.

tábor kamaszoknak kamaszlány kihívás lóval

Témák

Témák, amelyekkel – többek között – foglalkozhatunk:


• tudatos jelenlét, “kütyümentesség”

• önbizalom
• kapcsolódás
• pályaválasztás, továbbtanulás
• erősségek, erőforrások felfedezése, tudatosítása
• érzelmek, érzések kifejezése, megélése
• kommunikáció

A tréningek időtartama:
két órás (rendszeres), fél (négy órás) vagy egész napos (hat órás)
foglalkozások.

Fontos információ

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes lovastudásra nincs szükség, a lovakkal végzett gyakorlatok során a földről, a hátukra való felülés dolgozunk velük.
A lóasszisztált foglalkozások részét nem képezi sem gyógyítói, sem természetgyógyászati, sem pedig pszichoterápiás tevékenység.
A Natívmethod módszere egy kísérleti tanulási forma, ami a lóval való kapcsolódáson alapul. Az állat-asszisztált tanulás kategóriájába esik (AAL- Animal Assisted Learning). Mentálisan és fizikailag egészséges emberekkel dolgozunk, önismereti szinten, az élmények tudatosításán keresztül. A résztvevő új helyzetben, új ismereteket szerezhet saját magával és a működésével kapcsolatban, teret kap a kísérletezés, a cél helyett a folyamatra kerül a fókusz.

Látogass el hozzánk!

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

IGAZI ÉNIDŐ-ÉLMÉNY LOVAKKAL

FELIRATKOZÁS Hírleveleimre + AJÁNDÉK 7+1 TIPP AZ EGYENSÚLYÉRT füzet és kiemelkedően jó árak.*

Nem küldök levélszemetet! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.