Kamaszprogram

A kamaszévek mind a szülők, mind az érintett gyermek számára kihívásokkal teli időszakot jelentenek. A felnőtté válás folyamata, a szülőkről való leválás, a kortársakkal való kapcsolódás, az első szerelem és az ezzel járó szerelmi bánat megélés, a pályaválasztás, továbbtanulás kérdései – mind olyan témák, amelyek ennek a többé-kevésbé viharos időszak fontos részei, állomásai. A lovakkal való közös munkában a kamasz gyermek megnyílhat, ítélet- és ítélkezésmentes teret kap, amelyben könnyebben megnyílhat, megmutatkozhat. Ebben a változásokkal teli korszakban a lovakkal való kapcsolódás, élmény erősítheti az önbizalmat is, ami ebben az időszakban különösen fontos.

Témák, amelyekkel – többek között – foglalkozhatunk:

  • önbizalom
  • kapcsolódás
  • pályaválasztás, továbbtanulás
  • erősségek, erőforrások felfedezése, tudatosítása
  • érzelmek, érzések kifejezése, megélése
  • kommunikáció
A tréningek időtartama: két órás (rendszeres), fél (négy órás) vagy egész napos (hat órás)
foglalkozások.
 

A foglakozások árait itt találod.

 

Ha maradt még kérdésed…

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes lovastudásra nincs szükség, a lovakkal végzett gyakorlatok során a földről, a hátukra való felülés dolgozunk velük.

A lóasszisztált foglalkozások részét nem képezi sem gyógyítói, sem természetgyógyászati, sem pedig pszichoterápiás tevékenység.

A Natívmethod módszere egy kísérleti tanulási forma, ami a lóval való kapcsolódáson alapul.
Az állat-asszisztált tanulás kategóriájába esik (AAL- Animal Assisted Learning).
Mentálisan és fizikailag egészséges emberekkel dolgozunk, önismereti szinten, az élmények tudatosításán keresztül.
A résztvevő új helyzetben, új ismereteket szerezhet saját magával és a működésével kapcsolatban, teret kap a kísérletezés, a cél helyett a folyamatra kerül a fókusz.