Coaching - ahogyan én látom és amire számíthatsz.

„Mindenkiben sokkal, de sokkal több van annál, mint amiről tud és/vagy amit használ.”

Polgár Lili

 

A coaching számomra egy olyan jövőorientált módszert jelent, amelyben az ügyfél számára legmegfelelőbb „megoldókulcsot” keressük. Egy olyan céltudatos folyamat, amely struktúrált, megoldásfókuszú beszélgetésekből áll, és arra inspirál, hogy a kliens lehető legjobbat hozza ki magából, a munkájából, az életéből. A folyamat abban segít, hogy az ügyfél megtervezze a jövőjét, elérje a céljai, megvalósítsa az álmait, az azonban nem feladata– és ez fontos – feldolgozza a múltat, illetve túllendítsen azon. A coach – mint egy jó sportedző – abban támogatja ügyfelét, hogy mozgosítsa belső erőforrásait, higgyen saját magában és megtalálja a céljához vezető utat. A folyamat során főként azokkal képességekkel, erősségekkel dolgozunk, amelyekkel a kliens már rendelkezik.

A folyamat

Hogy mentoromat idézzem: „Ez egy „csinálós” műfaj, nem varázslat, de varázslatos.” A coach a változást támogatja, a lépéseket azonban a kliensnek kell megtennie. Az ülések során lehetőség nyílik arra, hogy a kliens más szemszögből, más nézőpontból közelítse meg az adott témákat, észrevegye új lehetőségeket, utakat, majd ezek közül a számára legmegfelelőbb kiválasztásával kerüljön egyre közelebb a folyamat kezdetén kitűzött céljához. A közös munka során a radikális változások helyett a fenntartható, hossztávú, folyamatos eredményeket szeretnénk elérni.

A folyamatot megelőzően előzetes konzultációra kerül sor: ennek során megismerkedünk egymással, megbeszéljük, hogy a kliens mit szeretne elérni, mik a céljai. Ez az előzetes konzultáció ingyenes, körülbelül 20-30 percet vesz igénybe, történhet személyesen vagy online is. Az ügyfél ezt követően eldönti, hogy szeretne-e belevágni a velem való közös munkába.

Az üléseken a kérdezéstechnika mellett különböző, a coaching eszköztárából vett gyakorlatokkal is támogatom az ügyfelet, aki saját vállalásaival, saját cselekedeteivel ad lendületet és megvalósítást a folyamatnak.

Coaching folyamat témái lehetnek például

  • hogyan hozd ki magadból a legjobbat
  • nehéz élethelyzetek megoldása
  • konfliktusok
  • párkapcsolati nehéz helyzetek
  • jövőkép, útkeresés, pályaválasztás/pályaváltás, hivatás
  • munka – magánélet egyensúly, harmónia a területek között
  • önbizalom, önbecsülés, önelfogadás, önértékelés
  • anyaság

Fontos

A life coaching részét nem képezi sem gyógyítói, sem természetgyógyászati, sem pedig pszichoterápiás tevékenység, amelynek során mentálisan és fizikailag egészséges emberekkel dolgozunk, önismereti szinten.

A coaching a nem pszichoterápiás tanácsadás, személyek támogatása és segítése az üzlet, a sport és a mindennapok területén. Elsőrangú munka egy személlyel, akit a változás folyamatában támogat.” 

(Neurolingvisztikai Programozás Német Szövetsége)

Keress bátran, ha Te is úgy érzed, hogy elérkezett az idő a változásra.

A coaching ülések árait itt találod.

Ha maradt még kérdésed…