Lovas alapok

Mély meggyőződésem, hogy ahhoz, hogy valaki biztonságosan megtanuljon lovagolni, az alapoktól kell kezdeni: először is meg kell ismerni a „sporttársat”, kapcsolatot kell teremteni vele meg kell érteni a viselkedését, meg kell érteni a reakcióinak miértjét. Meg kell tanulni, hogy hogyan közelítsünk felé, meg kell érteni, hogy milyen hatással vagyunk rá, milyen hatással van rá az érzelmi állapotunk, a hangulatunk, az energiánk. Tudnunk kell, hogy a ló reakciójára hogyan válaszoljunk, hogyan ismertessük el vele, hogy mi a vagyunk a vezetők, hogy neki is érdekében áll követni minket, végső soron megtenni nekünk azt, amit kérünk tőle. Tudni kell azt, hogy hogyan nyúljunk hozzá, hogyan pucoljuk meg, hogyan mozdítsuk őt, irányítsuk őt már a földről is.

Nem a ló hátára való felüléssel kezdődik a lovassá válásunk, hanem a lóval való kapcsolattal, kapcsolódással, a földi munkával, azzal, hogy megtanuljuk, megértjük, hogyan működnek ezek a csodálatos állatok.

Ezért a lovasoktatás nálam nem azzal indul, hogy azonnal felülsz a ló hátára és már kezded is a lovaglást. Igen, ez így több időt vesz majd igénybe, de garantálhatom Neked, hogy így sokkal nagyobb élményekben lesz részed, emellett pedig biztonságban fogsz mozogni a lovak közelében, határozott
és magabiztos leszel a lovakkal való bánásmódban. Emellett pedig – és ez nagyon fontos- kapcsolatot teremtesz, kapcsolódsz a leendő „sporttársaddal”, társakká válhattok, ez pedig sokkal többet ad majd Neked annál, mintha csak lovagolnál egy órát, ezalatt többé-kevésbé megértitek egymást, majd a „kengyelből-lóról” meghallása után véget is ér a lóval való foglalkozás.