páros lovaglás

Mi történik egy páros foglalkozáson?

Mire számítsatok, ha páros élményre érkeztek.

Többen is kérdeztétek, hogy mi az, ami történhet egy páros foglalkozáson. Íme a válaszom:

 

„A Ti időtök” élménnyel egy olyan foglalkozást biztosítok Nektek, amelyen minden végre csak Rólatok szól. Arról, hogy együtt legyetek, hogy kapcsolódjatok és arról, hogy jól érezzétek magatokat együtt. Az már csak „hab a tortán”, ha elég nagy valószínűséggel fejlődni fog az egymás közötti kommunikáció és a bizalom is.

Tudom, átéltem, átéltük mi is, hogy néha vannak olyan időszakok, amikor ez nehezebb. Amikor a körülmények nem ideálisak. És azt is tudom, hogy milyen fontos ilyenkor találni egy olyan elfoglaltságot, ami a „közös ebéden” túl hozzátesz a kapcsolatokhoz. Ezen a foglalkozáson nem tárjuk fel és oldjuk meg a kapcsolatotok összes problémáját, elakadását, a hangsúly ilyenkor azon van, hogy örömmel, mosollyal, pozitív töltettel legyetek jelen és menjetek majd haza.

Elől harap, hátul rúg, középen meg ráz szokták mondani – ettől azonban most nem kell félnetek, hiszen a foglalkozások során nem kerül sor lovaglásra, a lovakkal földről, tehát a hátukra való felülés nélkül kapcsolódunk. És mivel a lovaink „velünk élnek”, ezért napi, mély bizalmi kapcsolatban vagyunk velük, emberhez szokottak, szocializáltak és képzettek – jól ismerem őket, és ők is engem, így a reakcióikat is. Ez a kapcsolat teszi lehetővé számomra a velük való biztonságos munkát.

A foglalkozások során a résztvevők, ez esetben a pár, egy ismerkedős beszélgetés, adott esetben kicsit játékosabb „jégtörő” gyakorlat után megismerkedik a lovakkal, majd vesz részt velük közösen különböző gyakorlatokban, adott esetben kihívásokban.

Ilyen gyakorlatok lehetnek például a lóval való kapcsolódás, simogatása és pucolása, a ló közös vezetése, különböző akadályokon keresztül, és egyéb, például a pár közötti bizalmat növelő feladatok végrehajtása. (Bocsánat, mindent nem írhatok le, mert különben hol marad a meglepetés.)

 

A lovakkal való munka közben és azt követően közösen dolgozzuk fel az élményeket, és természetesen arról is beszélünk, hogy az itt tapasztaltakat hogyan lehet a hétköznapokba is beépíteni.

Én nagyon szeretek párokkal dolgozni: nagyon fontosnak tartom azt, hogy legyen lehetőség a közös, minőségi együtt töltött időre. Igen, éppen most, hiszen nagyjából az erdőn kívül sehova sem lehet úgy igazán menni. Tudom, hogy milyen fontosak a közös élmények, hogy gyerekekkel kapcsolatos teendőkön és a munkahelyi gondok megvitatásán túl is legyen közös téma.

 

 

 

Tapasztalatom szerint ezek az alkalmak igazi feltöltődést nyújthatnak a párok részére, hiszen kiszakadnak a hétköznapi taposómalomból, megismerhetik egymást teljesen új körülmények között is, és talán fel is fedeznek valami olyat a másikon, amit előzőleg nem is tudtak róla.

És amúgy is: én úgy szeretem látni, amikor egy elgyötört, sokszor fásult arcú pár tagjai a foglalkozás közben végre elmosolyodnak, kisimulnak és egymásra hangolódnak.

Egy szónak is száz a vége: várlak Titeket sok szeretettel a „Ti időtök” programon, ami például Valentin-napi ajándéknak is szuper lehet.

Várlak Titeket szeretettel

 

Balog Anna

Share this post

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email