Balog Anna

Az utamon vagyok.

Rólam

Szeretem a munkámat

Lóasszisztált önismereti tréning, life coaching

Balog Anna vagyok, egy lány, a "lovas nőci" lovakkal, egy szép helyen, ahol jó lenni.

Nő vagyok, anya vagyok, feleség vagyok, félig német-félig magyar, állattartó vagyok, tréner vagyok, coach vagyok, politológus-közgazdász, lovasedző vagyok. És még oly sok minden más. ,

Megtaláltam azt a „munkát”, amit nem is igazán érzek munkának. Amit szerelem csinálni, amitől csillognak a sejtjeim, amiért lelkes vagyok, amiben nagyon hiszek. Lóasszisztált önismereti tréningeket tartok, emellett pedig life coaching folyamatokat viszek.

Imádom azt, amit csinálok. Beszélgethetek emberekkel, együtt lehetek úgy a lovaimmal, hogy ezzel másokat támogatok, hogy ezáltal mások tanulnak magukról, hogy ezáltal mások is elindulhatnak abba az irányba, amelybe szeretnének. És ezáltal én is tanulok, fejlődök, nap mint nap.

Balog Anna life és business coach
Balog Anna és lovai

Gyerekkorom óta "csak" a lovak

Valójában nem tudom mikor kezdődött ez a különleges és nagyon kitartó vonzalom, ez a „lovas őrület”, ami kiskoromtól kezdve a mai napig kitart, annak ellenére, hogy a lovassportnak nem mindig a rózsás oldalát ismertem meg.

Fantasztikus lehetőség nyílt az életemben: a lovarda helyett saját házunk „kertjében” tarthatjuk a lovakat, ezáltal egy teljesen más dimenzió nyílt a kapcsolatunkban: az életem mindennapos részét képzik, valódi háziállatok ők így számomra, sokkal jobban ismerjük egymást, sokkal több időnk van így együtt, minden élethelyzetben együtt tudunk lenni.

A lovaglás mellett sokat foglalkozom a lovaimmal földről is, ilyenkor anélkül, hogy felülnék a hátukra, különféle gyakorlatokat végzünk, kihívásokat teljesítünk. Szeretek velük minél több időt tölteni, szeretek velük lenni.

Egy ideje már éreztem, hogy a „hagyományosnak” mondott képzési módszerek valahogy nem állnak hozzám, így igazi felüdülést jelent, hogy most már tudom: lehet, szabad máshogy is. Szívből. Ösztönből.

Középiskolás koromban pszichológiára készültem, később másfelé sodort az élet, de nyitottságom, az emberekkel való kapcsolódás fontossága az egész életemet végig kísérte, azért is, mert a családom egy része – több generációk óta – emberek segítésével, támogatásával foglalkozik.

Kapcsolati háló és vágy a biztonságra

A családom sorozatos költözései miatt hamar nyitottá, kezdeményezővé és elfogadóvá váltam. Ez a sok váltás az országok,iskolák, közösségek között eközben felerősítette a vágyat egy stabil, állandó hely iránt, ahol biztonságban lehetek, ahol töltődhetek, ahol fellélegezhetek, ahol jól érezhetem magam és ahol önmagam lehetek.

Ez a hely számomra és egyre több, hozzám érkező ember számára, itt Hárskúton, a Bakonyban, távol a zajtól, a pörgéstől “teremtődött” meg.

Mindig is sok barátom volt, gyorsan és mélyen tudtam kapcsolódni…(erre persze valamilyen szinten az élet kényszerített…).
Így miután elkezdtem aktívan foglalkozni önismerettel, önmagam megismerésével, elfogadásával, hamar jött az a felismerés, hogy én valójában szeretnék segíteni az embereknek abban, hogy ők is boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhessenek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, hogy könnyebben eljussanak a vágyott céljaikig.

 

Coaching tanulmányaim során, egy gyakorlat részeként meg kellett határozni önmagam.
Tisztán emlékszem: hosszú percekig csak tűnődtem a gép előtt, egy idő után kezdtem mérges lenni a feladatra, majd kinéztem az ablakon és ott álltak a lovaim, éppen szembe nézve velem.

Tudtam, hogy létezik lóasszisztált coaching, tréning, olyan élményalapú tanulás, amelyben lovak vesznek részt, de arra valahogy soha nem gondoltam, hogy én is foglalkozhatnék ezzel. Ezen a napon – éppen hétágra sütött a nap – megérkezett a válasz: Anna, ez lesz a Te utad. Ez vagy Te.

Ezt követően minden gyorsan ment: a „megfelelő” mentor felkeresése, a módszer elsajátítása, az azóta is tartó tanulás, tudásbővítés, a gyakorlás, és aztán az „éles munka”, ami sokkal kevésbé éles, mint szelíd és sokkal kevéséb munka, mint hivatás.
Ez a munka, ez a hivatás azóta is, nap, mint nap, mutatja meg azt, hogy valóban jó úton járok: számtalan csoda, változás, megkönnyebbülés, álmok megvalósulása (az enyém is ;-)) kíséri az utamat.

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

végzettségeim

• lóasszisztált önismereti tréner, Natívmethod Mentoring Program
• tréner, life & business coach, team és csoportos coach, VucaConsulting Bt./Laurus Fejlesztő Intézet
• lovassportedző
• politológus-közgazdász, Budapest Corvinus Egyetem
• közgazdász idegenforgalom és szálloda szakon, Pannon Egyetem
• Nyelvtudás: német (anyanyelvi szint), angol (szakmai középfok)

Rólam mondták

Akik már jártak nálam…

5/5

Mindenkinek ! Olyan élmény amelyre nem lehet felkészülni, de át kell élni szabadság, szeretet, és varázslat, ami velem ott történt. Azóta is az az élmény ad hitet és erőt. Köszönöm Anna ❤ és Lili ❤...folyt.köv.

tic tac toe, heart, game

Mariann

Margit

5/5

Számomra minden alkalom olyan, mint egy állítás. Rengeteg szintje jelentkezik a lóval való kapcsolódásban a témámnak és rögtön oldódik is, ami felszínre kerül. Igazi saját élmény-alapú önismeret fejlesztés csodálatosan érzékeny és szeretetteljes állatokkal és hasonlóan érzékeny és támogató trénerrel Szeretettel ajánlom Annát és a lovait mindenkinek!

5/5

Annánál voltunk a férjemmel és Natival tesztelni egy csoportos feladatot, hogyan reagálnak rá a lovak, hogy majd 'élesben' is be tudja vetni a tréningeken. Kb a feladatok felétől csatlakozott hozzánk a szomszédból egy tyúkocska. Anna meg Nati összevigyorogtak, mi meg nem igazán értettük mire gondolnak. Aztán pár hónap (vagy hét? Már nem is emlékszem ) múlva várandós lettem és nagyon nevettünk, hogy tyúkocska megjövendölte a kiscsibénket.
Azóta meg már lassan 3 hónapos lesz Vince csibepalánta​

Flóra

Nő lóval

Mónika

5/5

Megint ugyanabba a folyóba léptem…pedig ez elvileg nem lehetséges. Intenzív változásra van szükségem és úgy érzem, ott a helyem nálad. -hívtam fel Annát ezekkel a szavakkal. - Én is úgy látom. Gyere el és próbáld ki. -mondta Anna a könnyed nyugodtságával és a telefonban is csilingelő mosolyával. Elmentem. Kipróbáltam. Megéltem. Tapasztaltam. Felismertem. Éreztem. Szembesültem. Aztán megnyugvást találtam… mert újra az utamon vagyok, mert van megoldás, mert én fogom a kantár végét, mert ÉN vagyok a megoldás.
Köszönöm Anna és pacik.

Médiamegjelenések, interjúk velem

Az alábbi linkeken megtekintheted a médiában, blogokon való megjelenéseinket:

Élmények, töltődés lovakkal

lovakkal végzett gyakorlatok segítségével kiszakadhatnunk a hétköznapokból, azokból a helyzetekből, amelyekben már „nem látjuk a fától az erdőt”, így lehetőség nyílik egy új nézőpont, szemlélet felfedezésére, megismerésére.

Kipróbálod?

Foglalj időpontot

STRESSZMENTESÍTŐ TIPPEK

Kérem a stresszmentesítő leveleket és az AJÁNDÉK ötleteket a kiegyensúlyozott mindennapokért.

Nem küldök levélszemetet! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.