Rólam

Valójában nem tudom mikor kezdődött ez a különleges és nagyon kitartó vonzalom, ez a „lovas őrület”, ami kiskoromtól kezdve a mai napig kitart, annak ellenére, hogy a lovassportnak nem mindig a rózsás oldalát ismertem meg.

Fantasztikus lehetőség nyílt az életemben: a lovarda helyett saját házunk „kertjében” tarthatjuk a lovakat, ezáltal egy teljesen más dimenzió nyílt a kapcsolatunkban: az életem mindennapos részét képzik, valódi háziállatok ők így számomra, sokkal jobban ismerjük egymást, sokkal több időnk van így együtt, minden élethelyzetben együtt tudunk lenni. A lovaglás mellett sokat foglalkozom a lovaimmal földről is, ilyenkor anélkül, hogy felülnék a hátukra, különféle gyakorlatokat végzünk, kihívásokat teljesítünk. Szeretek velük minél több időt tölteni, szeretek velük lenni. Egy ideje már éreztem, hogy a „hagyományosnak” mondott képzési módszerek valahogy nem állnak hozzám, így igazi felüdülést jelent, hogy most már tudom: lehet, szabad máshogy is. Szívből. Ösztönből.

Középiskolás koromban pszichológiára készültem, később másfelé sodort az élet, de nyitottságom, az emberekkel való kapcsolódás fontossága az egész életemet végig kísérte, azért is, mert a családom egy része – több generációk óta – emberek támogatásával foglalkozik. Mindig is sok barátom volt, gyorsan és mélyen tudtam kapcsolódni… Ezért miután elkezdtem aktívan foglalkozni önismerettel, önmagam megismerésével, elfogadásával, hamar jött az a felismerés, hogy én valójában szeretnék segíteni az embereknek abban, hogy ők is boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhessenek, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben, hogy könnyebben eljussanak a vágyott céljaikig.

Coaching tanulmányaimmal egyidőben, egy gyakorlat részeként meg kellett határozni önmagam, Tisztán emlékszem: hosszú percekig csak tűnődtem a gép előtt, egy idő után kezdtem mérges lenni a feladatra, majd kinéztem az ablakon és ott álltak a lovaim, éppen szembe nézve velem. Tudtam, hogy létezik lóasszisztált coaching, tréning, olyan élményalapú tanulás, amelyben lovak vesznek részt, de arra valahogy soha nem gondoltam, hogy én is foglalkozhatnék ezzel. Ezen a napon – éppen hétágra sütött a nap – megérkezett a válasz: Anna, ez lesz a Te utad. Ez vagy Te.

Ezt követően minden gyorsan ment: a „megfelelő” mentor felkeresése, a módszer elsajátítása, az azóta is tartó tanulás, tudásbővítés, a gyakorlás, és aztán az „éles munka”. Ami azóta is, nap, mint nap, mutatja meg azt, hogy valóban jó úton járok: számtalan csoda, változás, megkönnyebbülés, álmok megvalósulása (az enyém is ;-)) kíséri az utamat. Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Egy velem készült interjút itt és itt találsz.

Itt és itt pedig arról olvashatsz, hogy két fiatal hölgy hogy érezte magát nálunk.

Miért engem válassz a sok coach/tréner közül?

…mert nekem igazi szerelem ez a „munka”, szívvel-lélekkel (és lovakkal) támogatlak az alkalmak során.

…mert a saját, „otthon tartott” lovaimmal dolgozom: napi szintű, szoros és bizalmi kapcsolatom velük nagyban támogatja a közös munka hatékonyságát és eredményességét.

…tudom,e lől harap, hátul rúg, középen meg ráz szokták mondani – ettől azonban most nem kell félnetek, hiszen a foglalkozások során nem kerül sor lovaglásra, a lovakkal földről, tehát a hátukra való felülés nélkül kapcsolódunk. És mivel a lovaink „velünk élnek”, ezért napi, mély bizalmi kapcsolatban vagyunk velük, emberhez szokottak, szocializáltak és képzettek – jól ismerem őket, és ők is engem, így a reakcióikat is. Ez a kapcsolat teszi lehetővé számomra a velük való biztonságos munkát.

…mert hiszek abban, hogy az egy életen tartó tanulás, önmagunk megismerése által minőségibb, boldogabb életet élhetünk, megvalósíthatjuk az álmainkat, elérhetjük a
céljainkat.
…mert a life coaching speciális gyakorlatai, eszköztára mellett a szó szoros értelmében is nagy támogatást biztosítanak a lovaim az önmunkád során.

…mert kizárólag olyan technikákkal, eszközökkel dolgozom, amelyeket már magamon is – sikerrel – kipróbáltam, és így a „saját bőrömön” tapasztaltam meg azt, hogy milyen
mértékben tudják ezek az emberek életét jobbá tenni.

…mert a klienseim visszajelzései, értékelései alapján valóban hatékony módszerekkel
dolgozom úgy, hogy az ügyfeleim gyors, minőségi változásokat érnek el az életükben.

…mert családias, természetközeli, nyugodt környezetben, a város zajától távol, a lovardák nyüzsgésétől mentesen várlak Téged. Itt lesz lehetőséged megnyugodni, kikapcsolni, egy kicsit elfelejteni a mindennapjaidat, kiszakadni az állandó mókuskerékből, a pörgésből. És amikor egy ilyen állapotba kerülsz, akkor van valódi esély arra, hogy nézőpontot, szemlélet válts, hogy meglásd a saját magad számára legjobb utat, hogy megtaláld az Neked legjobban működő megoldást.

…mert a konzultációk után sem engedem el a kezed: a klienseim számára zárt Facebook – csoportot hoztam létre, amelyben az értékes és rendszeres tartalmak mellett exkluzív
ajánlatokkal, kedvezményekkel is készülök Neked.

Mire számíthatsz, ha eljössz hozzám?

 • Őszinte visszajelzésekre empátiára, nyíltságra, fejlődésre, tanulásra, értékes felismerésekre és a saját magad számára legjobb megoldások megtalálására.
 • Célorientált, fókuszált konzultációkra, támogatásra és kihívásokra.
 • Titoktartásra, az coaching/lóasszisztált önismereti foglalkozások etikai alapelveinek
  betartására.
 • Attól függően, hogy lóasszisztált önismereti foglalkozásra vagy life coaching folyamatra érkezel a konzultációk hossza változó lehet: a „lovas foglalkozások” hossza jellemzően(minimum) 1,5 – 2 óra, míg a life coaching konzultációk 60-90 perces időtartam alatt valósulnak meg.

Végzettségeim

 • lóasszisztált önismereti tréner, Natívmethod Mentoring Program
 • tréner, life & business coach, team és csoportos coach, VucaConsulting Bt./Laurus Fejlesztő Intézet
 • lovassportedző
 • politológus-közgazdász, Budapest Corvinus Egyetem
 • közgazdász idegenforgalom és szálloda szakon, Pannon Egyetem
 • Nyelvtudás: német (anyanyelvi szint), angol (szakmai középfok)