Balog Anna

Élményalapú coaching lovakkal

Hatékony projektmenedzsment lovakkal

tréning
együttműködés gyakorlat párban
férfi lovat vezet

Azonnali visszajelzések, kézzelfogható változás, hatékony beépülés

A lóasszisztált élményalapú tanulás módszere nemcsak az egyéni önismeret során nyit teljesen újfajta lehetőségeket: mind a vezetői képességek, mind a csapat együttműködésében egy olyan másfajta, a megszokottól eltérő fejlődési utat kínál.

A lovakkal való munka amellett, hogy üde színfoltot jelent a céges tréningek széles palettáján, lényegesen mélyrehatóbb változásokat generálhat a vezetők és csapatok esetében is. A sokszor már „agyontréningelt” és képzett vezetők és munkatársak gyakran fásultan, alulmotiváltan, kedv nélkül érkeznek a különböző képzésékre, hiszen a hagyományos módszereket sokszor ismerik, akár már több ízben is kipróbálták. Ezzel szemben a tréningteremből való kilépés, a megszokottól való eltérés, a természet és nem utolsó sorban a lovak közelsége kizökkenti a résztvevőket a hétköznapokból, megnyugtatja és feltölti őket, miközben új nézőpontok megismerésére, új lehetőségek feltárására, az együttműködés és kommunikáció, valamint a vezetői képességek egy más fajta alkalmazására is sor kerül.

A lovak azonnali visszajelzést adnak, mind a csapat, mind a vezető számára: fény derülhet a kommunikációban, az együttműködésben, a megoldáskeresési fázisban való elakadásokra. Ezek tudatosításával, felszínre kerülésével azonnal, az „itt és mostban”, kézzelfoghatóan lehetőség van a változtatásra, az újragondolásra vagy akár egy új, közös stratégia gyártására. A tréningek során szerezett egyéni és közös élmények sokkal mélyebben, sokkal hatékonyabban épülnek majd be, hiszen a résztvevők a valóságban, valós helyzetben tapasztalják meg ezeket az újfajta impulzusokat.

Erőforrások és lehetőségek

A vezetőfejlesztő valamint csapatépítő tréningek során felismerhetővé válnak és erősíthetőek mind az egyéni, mind a csapat közös erőforrásai, erősségei és lehetőség nyílik a fejlesztendő területekkel való munkára is. A lovak folyamatosan keresik a biztonságot adó, erős vezetőt, a biztos pontot és feszültségmentes légkört: a velük való munka során így kamatoztathatóak és megerősítést nyernek a már meglévő vezetői képességek, miközben megtapasztalhatóak és megtanulhatóak azok a minőségek is, amelyek még fejlődésre várnak. A tréningeken egyéni és csoportos formában lehetőség nyílik felismerni azt is, hogy a különböző helyzetekben adott esetben másfajta vezetési stílusra van szükség. A dicséret és jutalmazási szokások, minták felismerése, tudatosítása mellett a helyzetfelismerő és helyzethez való alkalmazkodás, valamint az időzítés tanulható, gyakorolható.

A hatékony projektmenedzsment tréningek során az új helyzetek, új megoldások keresésére sarkallják a csapatokat is: így később változáshoz, a VUCA-világhoz való alkalmazkodás, az egyéni és közös akadályok leküzdése, a kihívásokkal teli helyzetekben való helytállás területén is előrehaladás következik be. A szokatlan szituáció megkönnyíti az innovatív gondolkodást és a régi minták, berögződések elengedését. Eközben pedig mind egyéni, mind csapatszinten pozitív változás következhet be az együttműködés és kommunikáció területén.

A tréningek célja az egyénekben és a csapatban rejlő tehetség, képességek felfedezése, az erősségek tudatosítása és ezt követő tudatos alkalmazása: kutatások bizonyítják, hogy azon cégek, amelyek a gyengeségek helyett az erőforrásokra tudnak koncentrálni, fókuszálni, sikeresebbek és egyben innovatívabbak is.

A résztvevők a lovakkal való közös munkába érzelmileg is bevonódnak, ezáltal nagy mértékben megnő a motiváció szintje, a gyakorlatokba való bevonódás önkéntessége és ezáltal a tréningek hatékonysága. Emellett fejlődik a csapat összetartozásának érzése, miközben az ellenállás a tréninggel, illetve csapattal kapcsolatban erőteljes mértékben csökkenthet.

A hatékonyság, beépülés titka a folyamatban rejlik

Mára már bizonyított tény, hogy a tapasztalati úton elsajátított tudás hatékony beépülése mellett a tréningek folyamatba helyezése nagy mértékben befolyásolja a megszerzett ismeretek beépülését, illetve gyakorlatban való alkalmazásának esélyét. Az erre vonatkozó kutatások szerint a tudásanyag beépülése egy évvel később folyamatba helyezés esetén 80 százalék, míg enélkül ez az érték csupán tíz százalékot mutat. Ennek érdekében a tréningek előtt – a megrendelői igény felmérését követően – előzetes beszélgetésekre kerül sor az egyes tréningrésztvevőkkel. A tréninget követő harmadik-hatodik hónapban utánkövető alkalmak valósulnak meg  – egyéni, illetve csoportos formában, ezzel is támogatva a tréningek során szerzett ismeretek beépülését.

A foglalkozások minden esetben a csapatra, illetve az egyes vezető egyéni igényeire szabottan kerülnek megtervezésre: az igényfelmérést követően célmeghatározásra, amelyet az egyéni előzetes beszélgetések után finomhangolunk, ezzel biztosítva azt, hogy a megrendelő azt kapja, amire valóban szüksége van.

A foglalkozásokon való részvételhez előzetes lovastudásra nincs szükség, a lovakkal végzett gyakorlatok során a földről, a hátukra való felülés dolgozunk velük.

A lóasszisztált foglalkozások részét nem képezi gyógyítói, sem természetgyógyászati, sem pszichoterápiás tevékenység. A Natívmethod módszere egy kísérleti tanulási forma, ami a lóval való kapcsolódáson alapul és az állat-asszisztált tanulás kategóriájába esik (AAL- Animal Assisted Learning).

A tréner

Balog Anna

(lóasszisztált tréner, life&business coach és team coach, lovas edző)

A coach és tréneri tudás, tapasztalat mellett mind multinacionális környezetben, mind a közszférában és az ennek határán elhelyezkedő szervezetnél szereztem tapasztalatot és rálátást a vállalati, illetve közszféra működésére.

Politológus-közgazdászi végzettségem megszerzése után pedig egy hazai elemző intézet munkatársaként tevékenykedtem, ezáltal is fejlesztve elemzői érzékemet, a nagyobb összefüggésekre való rálátás képességét.

Balog Anna és lovai

 

A lovakkal való kapcsolódás már gyermekkorom óta jelen van az életemben. Jelenleg, otthon tartott, saját lovaimmal dolgozom, akikkel napi kapcsolatban vagyok, amely nagy mértékben elősegíti a velük való munka hatékonyságát és eredményességét.

Gyerekkorom egy részét Németországban töltöttem, később nemzetközi szállodaláncnál, majd az Osztrák Nagykövetség Kereskedelmi Osztályán tevékenykedtem, életemben folyamatos jelleggel jelen volt a két kultúra közötti és a kultúrában való létezés, a kultúrák közötti különbségek és hasonlóságok megtapasztalása, megélése, valamint a német, magyar és angol nyelv napi szintű használata. Ezen életformának köszönhetően interkulturális érzékre, képességekre tettem szert, amelyeket most tréneri munkám során is jól tudok hasznosítani.

A Natívmethod módszere

A lóasszisztált foglalkozások részét nem képezi sem gyógyítói, sem természetgyógyászati, sem pedig pszichoterápiás tevékenység. A Natívmethod módszere egy kísérleti tanulási forma, ami a lóval való kapcsolódáson alapul. Az állat-asszisztált tanulás kategóriájába esik (AAL- Animal Assisted Learning). Mentálisan és fizikailag egészséges emberekkel dolgozunk, önismereti szinten, az élmények tudatosításán keresztül. A résztvevő új helyzetben, új ismereteket szerezhet saját magával és a működésével kapcsolatban, teret kap a kísérletezés, a cél helyett a folyamatra kerül a fókusz.

Szolgáltatások

lovakkal végzett gyakorlatok segítségével kiszakadhatnunk a hétköznapokból, azokból a helyzetekből, amelyekben már „nem látjuk a fától az erdőt”, így lehetőség nyílik egy új nézőpont, szemlélet felfedezésére, megismerésére.

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

STRESSZMENTESÍTŐ TIPPEK

Kérem a stresszmentesítő leveleket és az AJÁNDÉK ötleteket a kiegyensúlyozott mindennapokért.

Nem küldök levélszemetet! További információért olvasd el adatvédelmi szabályzatot.