Barion Pixel

Balog Anna

Mi történik egy lovas coaching foglalkozáson?

Lovas coaching –
lovasok coachingja vagy coaching lovakkal?

Mi történik egy lovas coaching foglalkozáson?

Mire számíts, ha lovas coachingra érkezel hozzám.

Lovak és emberek = lovas coaching foglalkozás

Sokan kérdezitek tőlem, hogy hogyan is kell elképzelni lovas foglalkozást, egy “lovas coaching” alkalmat nálam.

Ilyenkor mindig azzal kezdem, hogy mi az, ami nem:

 • Ezek az alkalmak nem lovastechnikai, lovaglástechnikai lovasoknak szóló képzések. Azonban erre is van lehetőség az Ismerd meg a lovad vagy a Lovas alapismeretek tréningeken.
 • Nem történik olyan, amit Te nem szeretnél, bármikor és bármire lehet nemet mondani,
 • Nem lesz lovaglás, tehát a lovakra a hátukra való felülés nélkül kapcsolódunk, dolgozunk.
 • Nem történik terápia, önismereti szinten, az „itt és mostban”, a jelenben, a jelen helyzetre való fókusszal és a jelen helyezettel dolgozunk.
nő lóval kapcsolódik

De akkor mi történik a lovas coaching foglalkozáson?

 • Megérkezel hozzám és először beszélgetünk egy kicsit – még a lovak nélkül. Segítek megérkezni és megnézzük, hogy mi az a téma, mi az az aktuális élethelyzet, elakadás vagy éppen cél amivel érkeztél.
 • A beszélgetés után kimegyünk a lovakhoz: időd lesz arra, hogy megérkezz ebbe a térbe, ismerkedj a helyzettel, a lovakkal.
 • Meghívásokat adok Neked: ezek lehetnek a témáddal kapcsolatosak, de az is lehet, hogy a lovak és a természet közelsége teljesen más irányban viszi el az alkalmat.
 • Tapasztalhatod a jelenlét, az itt és most élményét, az érzékszerveid élesedését, az érzéseid megjelenését. És tapasztalhatsz valódi, őszinte kapcsolódást.
 • Élvezheted a lovak válaszait arra, amit Te hozol magaddal.
 • Nem fogok elemezni, magyarázni, belemagyarázni. Te leszel az, aki megéli a pillanatokat és Te leszel az, aki – ha szeretne – beszél ezekről.
boldogság

Lehetőségek

Nagyon sok minden tud történni a lovas coaching foglalkozások során: nehéz pár sorban, pár mondatban összefoglalni mindazt, amire lehetőség nyílik a lovakkal való közös munkában.

 • Lehetőségés tér nyílik arra, hogy konkrétan rálássunk egy témára, egy elakadás belső okára, egy működési, viselkedési mintára.
 • Lehetőségvan kipróbálni, hogy milyen az, amikor változtatunk, máshogy csinálunk valamit.
 • Lehetőségvan fejlődni az önbizalom terén vagy egyszerűen csak legyőzni a félelmünket és bele állni a saját erőnkbe, agresszió és bántás nélkül. Lehetőség van kikapcsolódni, nyugalomban lenni, a jelenben, az „itt és mostban” lenni.
 • Lehetőségvan feltöltődni, kijelölni és betartatni a határainkat, valami teljesen újat kipróbálni, fejlődni, észrevenni, tudatosítani…

A lovak őszintén, előítéletektől és ítéletektől mentesen mutatják meg azt, ami van: odamennek, eltávolodnak, követnek minket, elfogadják vezetői szerepünket, megcsinálják, vagy éppen nem csinálják meg azt, amit kérünk tőlük. Ezáltal válik láthatóvá, megfoghatóvá és egyértelművé az, ami bennük van. És ilyenkor lehetőségünk van arra, hogy változtassunk – az „itt és mostban”, azonnali választ  kapva az újra, a másra. Ránk reagálva, hangolódva, velünk kapcsolódva sokszor láthatóvá teszik a láthatatlant, anélkül, hogy ettől kellemetlenül vagy rosszul kellene éreznünk magunkat. Jelenlétükkel, energiáikkal, őszinteségükkel, tisztaságukkal támogatnak minket folyamatainkban és az önmagunkhoz való kapcsolódásban.

Lezárás

A lovakkal való munkát követően közösen, már lovak nélkül lezárjuk a lovas coaching foglalkozást: ilyenkor különféle eszközökkel vagy anélkül megvizsgáljuk, tudatosítjuk azt, hogy mi történt a foglalkozás során. Beszélünk arról, hogy mi volt a legfontosabb felismerésed, felismerésetek, hogy mit tanultál, és hogy mi az, amit ebből a „mindennapi” életetek során használni tudsz majd.

Ha mások tapasztalataira is kíváncsi vagy, és szeretnél többet megtudni a témáról, nézz át a Facebook- és az Instagram-oldalamra is.

Lovassá válunk Nem a ló hátára való felüléssel kezdődik a lovassá válásunk, hanem a lóval való kapcsolattal, kapcsolódással, a földi munkával, azzal, …

Lovas coaching – lovasok coachingja vagy coaching lovakkal? Mi történik egy lovas coaching foglalkozáson? Mire számíts, ha lovas coachingra érkezel hozzám. Lovak …

Hogyan lehetünk "elég jó" szülők a lovak segítségével és mik egyáltalán azok a szülői kompetenciák.

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró