Barion Pixel

Balog Anna

A coachingról

A coachingról...

Biztosan Te is hallottál már a coachingról. Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, hogy én mit gondolok róla.

„Mindenkiben sokkal, de sokkal több van annál, mint amiről tud és/vagy amit használ.”
Polgár Lili

A coaching egy olyan jövőorientált módszert jelent, amelyben az ügyfél számára legmegfelelőbb „megoldókulcsot” keressük.

Olyan céltudatos folyamat, amely struktúrált, megoldásfókuszú beszélgetésekből áll, és arra inspirál, hogy a coachee a lehető legjobbat hozza ki magából, a munkájából, az életéből.

A folyamat abban segít, hogy az ügyfél megtervezze a jövőjét, elérje a céljai, megvalósítsa az álmait, az azonban nem feladata– és ez fontos – feldolgozza a múltat, illetve túllendítsen azon.

A coach – mint egy jó sportedző – abban támogatja ügyfelét, hogy mozgósítsa belső erőforrásait, higgyen saját magában és megtalálja a céljához vezető utat. A folyamat során főként azokkal képességekkel, erősségekkel dolgozunk, amelyekkel a kliens már rendelkezik. 

 

De mit jelent nekem a coaching?

Nem, ez most nem a szakmai definíció lesz.
Nekem a coaching valami nagyon aktív, valami olyan, amiben vissza veszem az irányítást és a felelősséget az életemben, az életemért.
Egy olyan folyamat, ahol blokkok, elakadások oldódhatnak, ahol akadályokat pakolhatok el az útból, ahol észrevehetem, hogy a hegy talán nem is egy hegy, hanem egy kis domb.

Vagy azt, hogy megkerülhetem. De az is felfedezhetem, hogy felmászhatok a tetejére.

Onnan minden máshogyan néz ki.

Egy olyan folyamat, amiben megláthatom, hogy vannak lehetőségeim, ahol végre elkezdünk megoldásokat keresni, ahol kijelöljük a céljainkat, ahol visszaszerezhetjük a saját erőnket. Egy olyan lehetőség, amelynek során megtanulhatunk jobban megküzdeni a minket érő kihívásokkal, nehzéségekkel. És amikor végre újra tudjuk, hogy merre tovább, majd elkezdünk lépésről lépésre haladni egy boldogabb, teljesebb élet felé.

 

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró