Barion Pixel

Balog Anna

baloganna_blog_belso-egyensuly

Belső egyensúly – a hosszú, nyugodt élet titka?

baloganna_belso-egyensuly_02
  • Milyen jó is lenne, nyugodtnak, kiegyensúlyozottnak, boldognak érezni magunkat.
  • De vajon lehetséges ez?
  • Lehetséges-e örömben és harmóniában leélni az életünket?
  • Van-e ráhatásunk arra, hogy hogyan érezzük magunkat?
  • Tudjuk-e magunkat függetleníteni a minket érő impulzusoktól vagy külső körülményektől?
  • Van-e lehetőség arra, hogy mindig békében, egyetértésben légy önmagaddal?

Számos elmélet, filozófia és módszer áll rendelkezésre, amelyek megtárgyalása természetesen meghaladja mind a blog adta, mind a saját lehetőségeimet.

Mégis: megkísérlem azt, hogy elindítsalak, támogassalak ebben a törekvésedben, abban bízva, hogy ez a kis gondolatébresztő hasznos lesz számodra.

E bejegyzéssorozat egyik alapját a Stresszmentesítő Női Közösségemben megvalósult szeptemberi kihívás képezi, amelynek során számos, egymást támogató nő közösen dolgozott az általuk megválasztott téma, az egyensúly a mindennapokban témáján.

Belső egyensúly

Milyen szépen hangzik, de mit jelent egyáltalán? Kell-e mindig egyensúlyban lenni?

Kell-e, lehet-e mindig jól lenni?

Én azt gondolom, nem.

Vannak percek, napok, időszakok, amikor nem tudunk jól lenni. Amikor minden olyan nehéznek, olyan kilátástalannak tűnik. Amikor nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, amikor minden olyan „nem jó semmi”.

Rendben van

Ez is rendben van. Rendben van, néha nem jól lenni. Rendben van néha kibilleni az egyensúlyunkból.

És rendben van, ha teszünk azért, hogy jobb legyen, hogy kiegyensúlyozottabbak, harmonikusabbak legyünk. És az is rendben van, ha ehhez külső segítséget, támogatást veszünk igénybe.

(Természetesen vannak olyan állapotok, amelyekben sürgős, azonnali szaksegítségre van szükség. Ezen blogbejegyzés értelemszerűen nem ezekben az állapotokban kíván segítséget nyújtani, így nem is minősül terápiás vagy gyógyító „beavatkozásnak”. Amennyiben úgy érzed, hogy teljes mértékben elvesztetted a kontrollt a saját életed felett, akkor kérlek keress magadnak szakmai segítséget.)

baloganna_belso-egyensuly_03

De mit is jelent ez a „belső egyensúly”?

Azt gondolom, hogy érdemes megvizsgálni azt, hogy számunkra mit jelent.

Mert hiába tudjuk, hogy a szomszédnak, munkatársnak, barátnőnek, akárkinek mit jelent, ha mi magunk nem tudunk azonosulni vele. Hiába tudom, hogy xy hogyan hozza magát a saját, belső egyensúlyába, ha nekem nem működik. Hiába tudom azt, hogy másokat feltöltenek bizonyos tevékenységek, ha én például utalok úszni. Akkor engem ez biztos, hogy nem tölt fel. Vagy tudom azt, hogy a kanapén fekvős, semmitevéstől rossz kedvem lesz a végén.

(Ekkor jó szokásunkhoz híven elkezdjük önmagunkat ostorozni, hogy biztos mi vagyunk elrontva, mi nem csinálunk valamit jól vagy éppen képtelenek vagyunk az egész egyensúlyt témát megteremteni a saját életünkben. A jó hír ezzel kapcsolatban az, hogy mindenki meg tudja találni a saját „kis” eszköztárát, a saját lehetőségeit, ahhoz, hogy jobban egyensúlyban legyen, vagy képes legyen könnyen visszaterelni önmagát egy olyan állapotba, amiben már megnyugszik, feltöltődik. Igen, az egyéni felelősség, hogy az ember megtalálja és megteremtse ezt magának.)

 

Első lépések

Az első lépés az, hogy egyáltalán megvizsgáljuk, mit jelent nekünk, személyesen az, ha egyensúlyban vagyunk.

Ehhez érdemes egy picit elcsendesedni, találni egy nyugodt, zavartalan napszakot, bekészülni egy finom itallal, kezünkbe venni egy szép tollat és egy szép füzetet és átgondolni, akár leírni azt, hogy mikor érezzük magunkat egyensúlyban és hogy ebben az állapotban, hogyan érezzük magunkat.

Fontos!

És ezt nem tudom elégszer elismételni: rendben van, ha nem vagy mindig egyensúlyban, nem vagy mindig stabil. Ha már felismered a kibillenést, akkor már nagyon sokat tettél magadért. Ha pedig már van egyfajta tudatosságod, ismered a kiegyensúlyozó módszereidet, akkor szerintem nyert ügyed van.

A következő bejegyzésben arról olvashatsz majd, hogy mire figyelj olyankor, amikor úgy érzed, kibillentél az egyensúlyodból.

Ha pedig úgy érzed, hogy jól jönne most egy kis külső támogatás, akkor foglalj időpontot hozzám személyes vagy online „találkozóra” most.

baloganna_belso-egyensuly_04

Ló és ember
kapcsolódás, töltődés, énidő, élmény
(2 órás vagy 4 órás lovas élmény)

Minőségi idő pároknak, testvéreknek, barátnőknek, szülőknek gyerekkel
(3 órás és 4 órás tréning kávészünettel, vagy 6 órás lovas élmény ebédszünettel)

A program helyszíne: Hárskút, Veszprémtől 15 percre, Székesfehérvártól 45-50 percnyire, Budapesttől pedig kb. 1,5 órányira.

Szeretettel várlak Titeket!

Balog Anna

Lovassá válunk Nem a ló hátára való felüléssel kezdődik a lovassá válásunk, hanem a lóval való kapcsolattal, kapcsolódással, a földi munkával, azzal, …

Hogyan lehetünk "elég jó" szülők a lovak segítségével és mik egyáltalán azok a szülői kompetenciák.

Life coaching lovak lovak nélkül, akár online formában is. Hogy megtaláld az erőforrásaidat, tartalékaidat, hogy ne fogjon ki rajtad ez a kihívásokkal teli időszak.

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró