Barion Pixel

Balog Anna

baloganna_egyensulyban_lenni

Egyensúlyban lenni – gondolatok, érzelmek, testérzetek

Gondolatok, érzelmek, testérzetek

Az előző bejegyzés hatására talán már elgondolkoztál azon, hogy mit is jelent számodra a belső egyensúly, talán már írtál is össze néhány gondolatot ezzel kapcsolatban.

Most arra kérlek, hogy figyeld meg, vizsgáld meg azt, hogy miből veszed egyáltalán észre, ha kibillentél az egyensúlyodból.

Mi történik olyankor Veled, amikor úgy érzed, nem a „saját közepedben” vagy? Mik azok a helyzetek, események, amik kibillentenek?

baloganna_egyensulyban_lenni_02_

Írd le, vezess naplót, légy tudatos.

Érdemes ilyenkor nem életed legnagyobb drámáját elővenni, hanem inkább kisebb mértékű, horderejű témákkal kezdeni, így egyszerűbb lesz számodra ez a gyakorlat.

Gondolatok

Ha már tudod, mik azok a helyzetek, események, amik kibillentenek az egyensúlyodból, akkor most kezd el megfigyelni azt, hogy milyen gondolataid támadnak olyankor. Mi az, ami eszedbe jut, mi az, ami átfut az agyadon.

Írd fel, naplózd, akár naponta többször is, ez segíteni fog a tudatosításban.

baloganna_egyensulyban_lenni_03

Érzelmek

Amikor már felismerted azt, hogy mik azok a helyzetek, történések, amelyek kibillentenek, és azt is tudod, hogy milyen gondolatok repkednek olyankor a fejedben, érdemes megvizsgálni azt is, hogy milyen érzelmek merülnek fel olyankor.

Számtalan alkalommal szembesültem azzal, hogy olykor nehéz meghatározni a saját érzelmeinket – azt gondolom, hogy valahol ez is gyakorlás kérdése, kezdve azzal, hogy bővítjük szókincsünket.

A hozzám fordulók egy része nem is ismeri azokat a szavakat, amelyekkel le tudná írni az érzéseit: ilyenkor többek között egy zseniális eszközt, a Kompátia-kártyákat szoktam segítségül hívni. Több esetben is adtam már egy „érzelem-listát” is, amely mintegy szótár, szógyűjtemény működött, ezzel lehetőséget nyitva, hogy a következő alkalommal már könnyedebben tudja kifejezni érzéseit a résztvevő.

Testérzetek

Megfigyelted már, hogy vannak olyan helyzetek, időszakok, amikor kevésbé vagy kapcsolódva a saját testeddel?

Ez lehet, hogy most vadul hangzik, hiszen mindig benne vagy a testedben – és ez igaz is, csak hogy néha ennek a tudatosítása, tudatossága hiányzik. Ilyenkor pedig sokkal könnyebben kibillenünk a saját középpontunkból.

(A testünkkel való kapcsolódásról, illetve nem-kapcsolódásról hamarosan készülök Neked egy fontos blogcikkel.)

baloganna_egyensulyban_lenni_01

(Igen, értem, lehet, hogy itt most csak „tuti tippekre” számítottál, de én vallom azt, hogy érdemes először megalapozni a dolgokat, annak érdekében, hogy később a mások által adott tippekkel, ötletekkel egyáltalán kezdeni tudjunk valamit.)

Kezd el megfigyelni tudatosan azt, hogy mi történik olyankor a testedben, amikor úgy érzed, elveszítetted az egyensúlyodat.

Adj magadnak egy kis időt erre, megéri: lehet, hogy meg fogsz lepődni a saját testérzeteiden, lehet, hogy ismerős lesz a helyzet, mindenesetre segíteni fog Téged abban, hogy tudatosabb legyél saját magadra, a saját egyensúlyodra. És arra, hogy változtatni tudj.

Akkor tudunk kezdeni valamit a minket érintő témákkal, kihívásokkal, amikor észrevesszük, tudatosítjuk magunkban azokat. Már maga ez a tudatosítás, felismerés is elindíthatja a változást.

(FONTOS! Vannak olyan állapotok, amelyekben sürgős, azonnali szaksegítségre van szükség. Ezen blogbejegyzés értelemszerűen nem ezekben az állapotokban kíván segítséget nyújtani, így nem is minősül terápiás vagy gyógyító „beavatkozásnak”. Amennyiben úgy érzed, hogy teljes mértékben elvesztetted a kontrollt a saját életed felett, akkor kérlek keress magadnak szakmai segítséget.)

A következő blogbejegyzésben naplózásról és töltődésről olvashatsz majd.

Ha pedig úgy érzed, hogy jól jönne most egy kis külső támogatás, akkor foglalj időpontot hozzám személyes vagy online „találkozóra”.

Várlak szeretettel Hárskúton!
Szép napot!

Anna

Kindfulness munkafüzet – hogy újra kedves tudj lenni önmagaddal. 37 …

Ezen az alkalmon egyszerűen csak beszélgetünk: Te elmondod, mi a …

Tudás és tudatosság, megoldások és ötletek a kiegyensúlyozott, stresszmentes(ebb) mindennapokért. Online, videós tréning.

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró