Barion Pixel

Balog Anna

Gondolatok reggelre reggelekről…

Csörög az óra. Reggel van. Felkelnél, de húz az ágy. Egy újabb nehéz nap.

Kivergődsz az ágyból.

Valahogy eljutsz a kávéfőzőig, legszívesebben vénásan, de mindegy, jó lesz az így, szájon át is.

Ébredsz, lehet, hogy egy hisztis gyerek is jön melléd, lehet, hogy csak kettőt tüsszent és már otthon is marad veled.

Nem tudsz menni dolgozni, nincs csend, nyugalom körülötted.

Időd sincs. Sosem elég, mindig rohansz, mindig futsz, mindig kapkodod a levegőt.

Az agyadban cikáznak a feladatok, a teendők, a felelősségek.

Egy élet nem elég arra, hogy mindent megcsinálj. Miért nem áll több órából a nap? Miért van ennyi dolog?

Ismerős?

vagy...

Csörög az óra reggel. Nyújtózol egyet jól esően a takaró alatt. Megengeded magadnak, hogy egy kis időt tölts ebben a puha meleg fészekben.

Aztán felkelsz. A fotelban csendben megiszod a gőzölgő, finom kávédat, kedvesen felébreszted a gyerekeket.

Lehet, hogy neki ma rosszabb napja van. Lehet, hogy fél, mert dolgozatot fog írni. Lehet, hogy picit vagy nagyon szorong, mert tegnap összeveszett a barátjával.

Kedvesen odabújsz mellé, megsimogatod, megöleled. Biztosítod a támogatásodról, meg tudod őt tartani ebben.

Egy – szerintem – elég jó módja annak, hogy dolgozz a belső egyensúlyodon, az energiaszinted napi többszöri tudatosítása. Érdemes egy szép füzetet rendszeresíteni erre a célra, de természetesen az is célravezető, ha telefonodban készítesz egy jegyzetet ennek a megfigyelésnek.

Tetszik?

Ezt a két forgatókönyvet osztottam meg a minap a csoportomban: szomorú, és egyben sajnos nem meglepő volt látni a reakciókat: többen is felhívtak az első reggelen, hogy mennyire betalált ez most, hogy mennyire ismerős számukra a helyzet.

Nem mondom, hogy minden reggel szép és napsütéses, nem mondom, hogy minden reggel ki kell pattanni az ágyból nagy életörömmel és kedvvel. Nem mondom, hogy minden reggel tud puha, ölelős, intim lenni.

Az arányok azok, amik számítanak: tudsz-e saját magad és a családod számára egy puha fészket biztosítani?

Tudsz stabil és megtartó anya és nő lenni?

Tudsz-e olyan helyet biztosítani magad és a családod számára, ahová jó megérkezni?

Ahol meg vagy, meg vannak értve? Ahol el lehet engedni magad? Ahol egy megtartó háttérország, egy bizalmi légkör van? Tudsz-e otthont teremteni?

Imádok nő lenni. Imádom, hogy a kezemben tarthatom a sorsomat, hogy én döntök arról, milyen életet szeretnék élni. Imádom, hogy teremthetek. Otthon, puha fészket, megtartó közeget, ahonnan jó kirepülni és ahová jó visszaérkezni.

Imádom, hogy választhatok és imádom, hogy aktív alakítója vagyok a mindennapjainkat.

És igen, elképesztő nagy felelősség. Igen, lehet ez egy nagy teher és lehet ez egy nagy öröm is. És mindkettő egyszerre.

Lehet, hogy azt érzed, néha ez túl sok. Lehet, hogy azt érzed, néha nem tudsz ennek megfelelni. Ez is rendben van. Ahogy az is, hogy néha élvezed, néha lubickolsz ezekben az érzésekben. 

Bátorítalak arra, hogy vedd a kezedbe az irányítást. Hogy legyél életed aktív alakítója. Hogy legyél boldog nő, anya, feleség, társ.

A döntés és a lehetőség a Te kezedben van.

Ha úgy érzed, ebben támogatásra van szükséged, kérj segítséget, a Neked szimpatikus szakembertől.

Természetesen én is állok rendelkezésedre: ha úgy érzed, én vagyok az, aki segíteni tud Neked, gyere el hozzám Hárskútra és tapasztald meg a lovak részvételével megvalósuló önismereti foglalkozások erejét vagy jelentkezz online coachingra.

Ha esetleg ezt a kettőt szeretnéd ötvözni, akkor pedig ajánlom figyelmed Pegazus-programomat, ahol lovakkal és lovak nélkül is azon dolgoznunk majd, hogy a Te reggeleid is jobban a második forgatókönyv szerint alakuljanak.

Ha a lovakkal való kapcsolódás is szerepel a listádon, akkor pedig szeretettel várlak Hárskútra, és tölts velünk egy kis időt.

Szeretettel:

Anna

Látogass el hozzánk

Tiszta szívből ajánlom mindenkinek ezt a módszert, aki egy különleges, nagyon hatékony és kézzelfogható módszert keres ahhoz, hogy közelebb kerüljön saját magához, hogy megismerje önmagát.

Kérdésed van? Hívj fel!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró